1. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ( τι θέλουμε) ………………!!!!

Ελληνικά: το πετάλι,,,,Ποδήλατο

Dutch coffe

Καφέ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Θα πατήσουμε πετάλι και θα τους προσπεράσουμε, δεν βλέπουμε τις ειδήσεις των 20:00 αλλά συζητάμε, πίνουμε τρώμε και γελάμε.

Γιατί σκεφτήκαμε να κάνουμε το Ποδήλατο καφέ ;Όλοι θέλουμε «έξω» να τρώμε φθηνά, υγιεινά, απολαυστικά.
Θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους μας (έτσι θα σας βλέπουμε ΟΛΟΥΣ) πιάτα: υγιεινά, φθηνά, γεμάτα, απολαυστικά και καλοσερβιρισμένα.Έχουμε τον καλύτερο συσχετισμό ποιότητας/ τιμής.Δεν θέλουμε να  επιβάλλουμε ένα ψυχαναγκαστικό ευ ζην, μέσα σε ένα «καταναλωτικό συνεχές», με αιχμή την πειραματική μαγειρική, γιατί το φαγητό παύει να επιτελεί τη βασική λειτουργία του και μεταμορφώνεται σε  φορέα διαφορετικότητας.Δεν φτιάξαμεμε  αστεράτο μαγαζί  απρόσιτο για τα βαλάντιο των πολλών.

Απευθυνόμαστε στους  γείτονές μας αποβλέποντας στις επαναληπτικές επισκέψεις τους, για ένα καφέ ή ακόμη και για ένα ρακοπότηρο.
Απευθυνόμαστε στην γειτονιά και στους φοιτητές της περιοχής που επιθυμούν να βγαίνουν πιο συχνά από ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε το έξω, να δούμε τον κόσμο να γελάει και να περνάει καλά, ο στόχος είναι να φεύγουν ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
Πιστεύουμε ότι όλοι δικαιούμαστε τις ηδονικές στιγμές μας και ότι  μπορούμε με λίγη καλή θέληση και στοιχειώδη προγραμματισμό να τις έχουμε.

Αρνούμαστε την ισοπέδωση, την ομοιομορφία, τα δήθεν, την ξιπασιά, και που ξέρουν ότι αυτό είναι ζήτημα γούστου και όχι χρήματος.

Πιστεύουμε στην κοινοκτημοσύνη των απολαύσεων και ότι οι εκπαιδευμένοι ουρανίσκοι δεν απαντώνται μόνο στους χώρους της υψηλής μαγειρικής.

Δεν θα έχουμε Μενού με βάση τον καταψύκτη

 Θα προσπαθήσουμε να σας εκπλήσσουμε ευχάριστα με ένα πιάτο κάθε μέρα βασισμένο σε ό,τι καλύτερο βρήκαμε στην αγορά.

Θα δώσουμε έμφαση στα φρέσκα προϊόντα. Θα ακολουθούμε  τις εναλλαγές των εποχών. Η κουζίνα ζει «εν τόπω και χρόνω», ακολουθεί τις εποχές και συναρτάται με το τοπίο.

Επιμένουμε στην εντοπιότητα, επιλέγοντας προϊόντα που, από μόνα τους, συνθέτουν μια μικρή οικονομική γεωγραφία της πατρίδας μας.

Ο τρόπος μαγειρέματος

Οι θανάσιμοι εχθροί της μαγειρικής είναι ο καταναγκασμός, η διεκπεραίωση, η αδιαφορία.

Δεν έχουμε φούρνο μίκρο-κυμάτων θα ακολουθήσουμε τους κανόνες της μαγειρικής. Τιμούμε τον πλούτο των καθαρών γεύσεων, στην πιο ανόθευτη μορφή τους.

Δεν ξεχνάμε ότι σκοπός μας είναι να σας ευχαριστήσουμε και όχι να σας εντυπωσιάσουμε.

Ο χώρος

Ως προς το χώρο επιλέξαμε το ασφαλές λιμάνι του αυθεντικού.  Με την είσοδο σας αισθάνεστε ότι είστε σε έναν χώρο όπου ηρεμείτε (ελλιμενίζεστε). Υπάρχει ένα μίγμα εικόνων, ήχων, μυρωδιών.

Δεν ξεχνάμε ότι έρχεστε για να περάσετε μόνοι ή με συντροφιά δυο ή και πολλές περισσότερες ευχάριστες ώρες. Κάνουμε το παν για να τις έχετε.

Μια τελευταία παρατήρηση

Υπάρχουν δυο τύποι «μάργων» (ετυμολογία από το ρήμα μαργαίνω που σημαίνει γίνομαι παθιασμένος με κάτι) ανθρώπων που έχουν πάθος με το φαγητό: Ο «γαστρι-μάργος», μάργος της γαστέρας, δηλαδή αυτός που αγαπά το πολύ φαί, ο πολυφαγάς και ο «λαί-μαργος», μάργος του λαιμού (των αδένων), δηλαδή αυτός που παθιάζεται με τις νοστιμιές  και τις απολαύσεις του λαιμού ο καλοφαγάς.

Ωστόσο, πιστέψτε με: Ολιγοφάγος καλοφαγάς δεν υπάρχει. Το θέλετε και ανάποδα; Καλοφαγάς ολιγοφάγος δεν υπάρχει…Γι αυτό, φροντίζουμε να ικανοποιήσουμε  και τους δυο.
Pas d΄amour, maintenant ma poule
Sers nous un bon petit repas.

Όχι άλλα χάδια και φιλιά καρδούλα μου,
Ετοίμασέ μας ένα καλό γεύμα..

Θέλουμε όταν φεύγετε να προγραμματίζετε πότε θα ΞΑΝΑΕΡΘΕΤΕ.

A large plate of Mezes (Metzes) in Petra, Jordan.

Português: 1929 - no Abel Pereira da Fonseca

https://www.youtube.com/watch?v=6prbJsAB4g0

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.